Last Updated: 2:02AM 2/28/2024

De tuin is de plek waar je je vrije tijd doorbrengt met je gezin of met vrienden. Als je kinderen hebt, dan kun je je tuin inrichten op zo’n manier dat je kinderen er veilig kunnen spelen. Zeker als de kinderen nog klein zijn is op straat spelen vaak nog niet aan de orde. Met een paar aanpassingen maak je van de tuin een waar speelparadijs voor je peuter of kleuter.

Een speelgrasveld aanleggen

Een grasveld is ideaal als je jonge kinderen hebt. Je kunt kiezen voor echt gras of voor kunstgras. Op het grasveld kun je een zandbak plaatsen of in de zomer een zwembadje voor de kleintjes. Ook kun je op het grasveld een klimtoestel of een schommel plaatsen. Ook kun je in de tuin een goedkoop tuinhuis plaatsen. De kinderen kunnen het gebruiken als speelhuisje, en in de winter kan het dienst doen als opslag voor de tuinmeubels. Ook kun je een tuinhuis gebruiken voor het opbergen van de BBQ of tuingereedschap of als fietsenschuurtje.

De tuinafscherming

Als je kinderen nog klein zijn, dan wil je niet dat ze zomaar de tuin uit kunnen lopen om in de buurt aan de wandel te gaan. In dat geval is een tuinpoort met cilinderslot de beste oplossing. Je kunt de poort dan altijd op slot houden als de kinderen buiten spelen. Ook houdt het inbrekers en andere ongenode gasten tegen. Een tuinpoort met een grendel kan ook, maar als kinderen wat ouder worden zullen ze snel door hebben hoe ze de port open kunnen maken. Verder voorzie je je tuin uiteraard van een deugdelijke schutting die hoog genoeg is om te voorkomen dat jonge kinderen er overheen kunnen klimmen. Kies altijd voor een schutting met verticale planken, die nodigen niet uit tot ongewenste klimpartijen.

Een gezellige tuin voor oudere kinderen

Als je kinderen ouder worden dan verandert hun behoefte. De schommel kan dan wel uit de tuin worden gehaald en dat geldt ook voor de zandbak. Maar het tuinhuisje hoeft zeker niet te verdwijnen. Oudere kinderen waarderen zo’n plek om te chillen met vrienden. Ook kun je het tuinhuisje inrichten als logeerkamer zodat een vriend of vriendin kan blijven slapen zonder dat er van alles overhoop gehaald moet worden.

Waar koop je leuke spullen voor de tuin?

Ben je op zoek naar leuke spullen voor in je tuin dan kun je hiervoor terecht op https://www.woodpro.nl/. Houd er rekening mee dat je ook voldoende groen in de tuin hebt. Als de hele tuin wordt dicht gelegd met tegels kan dit leiden tot problemen als het langdurig regent. Het regenwater kan dan niet goed wegstromen waardoor de boel blank komt te staan. Met een ‘groene’ tuin draag je bovendien bij aan de biodiversiteit. Insecten vinden voedsel op planten en de insecten zijn op hun beurt weer voedsel voor vogels en egels. Bij nieuwbouwwoningen gelden vaak zelfs regels voor de hoeveelheid open grond in de tuin en moet het tegelwerk beperkt blijven tot een terras en noodzakelijke looppaden om in en uit de tuin te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *