Last Updated: 15:15PM 11/4/2023

Parasol

Als je in het voorjaar en de zomer wilt genieten van je tuin, dan moet je daar in de herfst de voorbereidingen voor treffen. Oktober is de maand om bloembollen te planten. Zodoende kunnen die zich perfect voorbereiden om je na de winter met hun bloemenpracht te verrassen. Maar het is ook de tijd om struiken en bomen te snoeien. Vraag hiervoor eventueel advies aan een vakman of besteed de klus uit. Als je een boom of struik verkeerd snoeit kan het gebeuren dat hij de winter niet overleeft of op een ongewenste manier weer uitloopt in het voorjaar. Let er op als het gaat vriezen dat planten die in potten of bakken staan niet tegen vorst kunnen. Winterharde planten overleven alleen als ze in de volle grond staan. Zet je bakken dus op tijd in de schuur of garage.

Het voordeel van een buitenkraan

Niet zozeer in de herfst, maar zeker tijdens een warme zomer is een buitenkraan ideaal. Je kunt er een slang op aansluiten om de tuin te sproeien als het langdurig droog is. Maar ook als je met een terrasreiniger aan de slag wilt is het wel zo handig als je die op de buitenkraan kunt aansluiten. Het terras voor de winter nog een keer goed schoon spuiten zorgt ervoor dat je er in het voorjaar als je weer van je terras gebruik wilt maken, minder werk aan hebt. Bij een ruim gesorteerde technische groothandel kun je alles vinden wat je nodig hebt om een watervoorziening buiten te realiseren.

Maak een jaarplanning voor de tuin

Als je een grote tuin hebt met veel planten, struiken en misschien zelfs bomen, dan is het handig om hiervoor een planning te maken. Zo weet je van tevoren welke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Je voorkomt daarmee dat het je in december te binnen schiet dat je die ene struik had moeten snoeien of dat je dat leuke nieuwe boompje beter eerder had kunnen planten omdat hij nu niet voldoende wortel kan schieten omdat de winter invalt. Online zijn diverse tuinplanners te vinden waar je informatie uit kunt halen. Maar net zoals je advies kunt vragen voor het snoeien, kun je natuurlijk ook voor andere adviezen terecht bij een hovenier of bij de medewerker van een tuincentrum.

Zo houd je je grasveld groen

Een mooi groot gazon is een lust voor het oog. Maar hoe houd je het grasveld het hele jaar door groen? Natuurlijk door te sproeien. Maar met een groot gazon waarvoor je een elektrische maaier gebruikt is dat een hele klus. Je kunt dan ook een irrigatiesysteem aanleggen met waterslangen onder de grond. Op die manier kun je er op een veel simpeler manier voor zorgen dat het gras voldoende water krijgt als het in de zomer langdurig warm en droog is. Let bij het irrigeren wel op dat het gazon niet te nat wordt want dan zal het gras gaan verrotten en afsterven. Goed doseren is heel belangrijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *